COLUMN | EEN MODEMEISJE OP DE FIETS

first note: ik haat fietsen. ik weet ook zeker dat fietsen mij haten, dus gelukkig weten we wat we aan elkaar hebben.
Vogue paris, helmut                                                helmut newton, vogue paris, 1971

ik gooi hem van me af in de bosjes als ik thuiskom; hij op zijn beurt doet net alsof ik tweehonderd kilo weeg.maar wat de dagelijkse fietsrit tot een hel maakt, is dat ik nogal een koukleum ben, en een modeverzot hartje heb.

denk ik ’s ochtends lekker modebewust te zijn; gehuld in een prachtig gebreid vest, lipjes zorgvuldig rood gestift, sjaal chique gedrapeerd om mijn schouder; kom ik een kwartier later op mijn werk aan als het meisje van the grudge.

fietsen moet ook vooral niet te lang duren. het is absolute noodzaak dat ik er zo snel mogelijk van af ben. dus is het standje tom dumoulin, langs de vecht, over de oudegracht. eigenlijk zou ik ook zo’n hippe racefiets in het mintgroen ofzo moeten hebben.

ziet er zo leuk uit enzo he, maar die dingen zijn helaas al helemaal niet delicate stoffen bestendig, of hakken, for that matter.

second note: aangezien zich er vreemd genoeg altijd wel een zeer plaatselijke 10-op-de-schaal-van-richter-wind op mijn fietsroute bevindt, kan je je misschien wel voorstellen hoe ik eruit zie op de fiets.
picture this: verwaaid haar, lippenstift op de kin, een piepend geluid uit mijn longen, tranende ogen, een spoor van pashmina achter mij aan wapperend.

en dan moet je ook nog terug. #dehaat

waarom ik mijzelf nog steeds op de fiets waag, vraagt u zich af?
de voor de hand liggende redenen; een stukje beweging, sneller en goedkoper dan die vampier van een bus (don’t get me started).

totdat het begint te regenen. en echt koud gaat worden.
want dan stapt dit modemeisje gewoon lekker in lijn 4 richting utrecht cs.

en volgt er vanzelf een column over deel II: een modemeisje in de bus.

 

XOXO, daphny

 

 

One Comment on “COLUMN | EEN MODEMEISJE OP DE FIETS

  1. Hahaha Some funny shit right here & beautifully written! Ik kijk uit naar deel 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge