COLUMN | COMFORT ZONES

 

c

ik heb hele lieve vriendinnetjes. hele leuke, lieve, verschillende vriendinnetjes. de een is lief, de ander is grappig, en de ander is altijd vrolijk. een grappig ding van vriendinnetjes hebben, is dat ze elkaar op een gegeven moment ontmoeten. en als het daar ook nog eens tussen klikt, word ik daar heel gelukkig van. het altijd vrolijke vriendinnetje, is onlangs 25 jaar geworden. samen met de andere vriendinnetjes ging ik op party-pad.
al sinds heug en meug liep ik, als ik langs de boothill saloon in utrecht kwam, een tandje harder. een duister metalcafé, waar vunzige types me altijd aan leken te staren door hun vettige sliertharen heen, en waar ik altijd een verboden plant-geur meende waar te nemen tijdens mijn sprint erlangsheen.

maar mijn vrolijke vriendinnetje, houdt graag haar verjaardag in dat duistere metalcafé. niet omdat ze een grote fan is van duistere metalcafé’s, maar omdat ze er al komt sinds haar dertiende. en dus is elk jaar haar verjaardag in stamkroeg boothill saloon. zo ook dit jaar. afgelopen zaterdag waren we op haar verjaardagsfeest.

“op een nog duisterder uur kwamen we aan. enigzins twijfelachtig, en een beetje bang, duwden we de klapdeuren van de kroeg open. hooggehakt, met een tasje om onze schouder en de parfum vers, bekeken we eens goed waar we mee te maken hadden…”

… een donkere grot waar alleen angstaanjagende dierenskeletten de boel enigzins verlichtten door middel van een peertje, talloze paren motorboots die aan het plafond bevestigd waren, system of a down door de speakers, en schmutzige kanten gordijntjes. we wisselden een veelbetekenende blik en bestelden meteen drie bier.

desondanks dat we totaal uit onze comfort zones geschopt waren, hadden we het na een uur al heul erg leuk. (pinten bier, meebleren met metallica, all was fun). vriendin 1 had na een uur al spijt van de beslissing die avond een bloemenprint-shirtje en rokje aan te trekken, vriendin 2 (in glitterrokje) had inmiddels haar afgrijzen ingeruild voor nog meer bier en intrigerende gesprekjes met brede en langharige mannen. ik droeg gelukkig zwart, en durfde al snel plaatjes aan te vragen bij de zwaar bebaarde barman.

waar we normaal gesproken altijd erg blij worden van sanitaire hygiëne, wc-papier en een spiegel, verrasten we onszelf toen we ons keihard vermaakten en al die dingen helemaal niet nodig bleken te hebben. we maakten nieuwe vriendinnen die ons hun bh’s lieten zien en sjansten met de bebaarde barman. we hebben elkaar gered van aangerand worden op het toilet, en een lange mannenhaar in ons bier. de parfum bleef onaangeroerd in de tas. 

zo zie je maar weer, comfort zones zijn voor pussies. mijn advies: verruil de suède chloé heels voor een goed stel boots, en trommel je vriendinnen op voor een stevig avondje metalkroeg. en oja, let op voor haren in je bier.

XOXO, daphny

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge